BeeOne Network Services

Hoe goed een netwerk, server, werkplek of virtuele omgeving ook is ingericht, er kunnen altijd incidenten voorkomen. BeeOne meent dat de incidenten die zich bij bedrijven voordoen in hun ICT-omgeving vaak dezelfde zijn, echter de oplossing is vrijwel altijd anders! Dat komt omdat een oplossing ook afhangt van de werkwijze en ervaring van de beheerders en de gebruikers

Lees verder >>>

Virtualisatie loont, je doet het niet zomaar

Als ICT-manager is de ICT-infrastructuur een hot item. Door het virtualiseren van de infrastructuur, worden hardwarekosten en operationele kosten zienderogen verminderd.

De ICT-managers kunnen met behulp van virtualisatie systeemstoringen isoleren en op efficiënte wijze bronnen toewijzen aan gebruikers en apparaten. De verschillende besturingssystemen zijn van elkaar afgeschermd, waardoor bijvoorbeeld onderzoek naar computervirussen gedaan kan worden zonder dat de (host)computer wordt geïnfecteerd. Een belangrijke besparing kan ook gerealiseerd worden door meerdere besturingssystemen op één computer te laten werken. 
Nu kunt u denken dat die betreffende computer juist meer geheugen nodig heeft en een snellere processor, omdat er meerdere guest-besturingssystemen op actief zijn. Dat klopt. Toch is gebleken het minder kosten met zich meebrengt wanneer je één duurdere computer gebruikt met virtualisatie, dan meerdere goedkopere computers zonder virtualisatie.

Andere profijten die te behalen zijn, spreken voor zich: de prestaties van de applicatie zijn beter en de implementatietijden zijn overduidelijk stukken korter. Virtualisatie gaat echter niet over één nacht ijs. De grootste uitdaging van ICT-managers in 2012 (79 procent) was namelijk om de verschillende omgevingen te beheren en gegevens tussen deze omgevingen te migreren. Maar liefst 86 procent van de respondenten liet weten verschillende oplossingen te gebruiken om gegevens van fysieke naar virtuele omgevingen verplaatsen (enquête door Ponemon Institute in opdracht van Acronis). 
Geen stress: BeeOne is de specialist om u professioneel te ondersteunen en uw zorgen weg te nemen.

Partnership VMware

BeeOne is een gecertificeerde VIP Enterprise partner van VMware. Dit bedrijf is wereldwijd marktleider op het gebied van virtualisatie. De virtualisatie oplossingen van VMware worden door meer dan 250.000 klanten gebruikt, waaronder alle Fortune 100-bedrijven.

VMware stond aan de wieg van virtualisatie op het Intel-platform. Door deze nieuwe laag van virtualisatie is het mogelijk om applicaties en de onderliggende operating systems volledig onafhankelijk en gescheiden van de fysieke hardware te laten functioneren. Met de huidige, krachtige Intelservers kunnen gemakkelijk twintig virtuele machines op één fysieke server worden geplaatst. Bovendien is er geen nieuwe fysieke hardware nodig voor applicatieontwikkeling. Het testen van nieuwe applicaties (testen, acceptatie en productie) kan volledig op virtuele machines gebeuren.

Verder zijn er nog veel meer voordelen te noemen, waaronder op het gebied van High Availability and Disaster Recovery Solutions: het herstellen van de IT-infrastructuur na een calamiteit en de voortdurende beschikbaarheid van alle applicaties.

Veel organisaties zijn huiverig vanwege de hoge kosten. Door inzet van VMware is High Availability and Disaster Recovery wel mogelijk en betaalbaar en daarnaast ook nog eens minder complex te beheren. Op drie fysieke servers kunnen bijvoorbeeld vijftig virtuele machines draaien met al hun applicaties. Mocht een van de fysieke servers onverhoopt down gaan, kan binnen enkele seconden de virtuele machine op een van de andere servers worden opgestart. Safety first.

Partners

Online backup

Met BeeOne Online Backup heeft u altijd een exacte kopie van uw kostbare gegevens! Dus als u onverhoopt te maken zou krijgen met brand of diefstal zijn alle bedrijfsdata veiliggesteld.

Hoe belangrijk dat is blijkt helaas in de praktijk maar al te vaak als zo’n groot dataverlies het einde van een bedrijf tot gevolg heeft. Met BeeOne Online Backup wordt dit risico geëlimineerd. Alles veilig en versleuteld opgeslagen binnen het 'inhouse' BeeOne datacenter. Elke dag automatisch gegenereerd en veilig opgeslagen. BeeOne heeft een team van ervaren en gecertificeerde professionals die de online backup diensten implementeren en ondersteunen.

Hoe werkt BeeOne Online Backup?

Met de software kunt u zeer eenvoudig alle kostbare data op uw servers, pc's en laptops veilig stellen. Met BeeOne Online Backup maakt u via een beveiligde internetverbinding een automatische backup van uw bestanden naar BeeOne’s interne datacenter. U stelt eenmalig in wanneer, welke en hoeveel data u veilig wilt stellen. BeeOne Online Backup zorgt er dan voor dat uw backup op de ingestelde tijd wordt gemaakt.

BeeOne datacenter

De BeeOne backup servers, waarop uw gegevens worden bewaard, staan op BeeOne’s locatie te Geleen. Het datacenter is voorzien van meervoudige directe verbindingen. Alles is hier gericht op veiligheid, betrouwbaarheid en snelheid.

- Het datacenter is voorzien van klimaatbeheersing en branddetectie
- Beheerders beveiligen en monitoren de servers
- Er zijn meervoudige directe internetverbindingen
- Een dieselgenerator vangt een eventuele stroomuitval direct op

Zorgeloos en veilig

Met de BeeOne Online Backup gebruikers-interface houdt u overzicht over uw backups. De software (in het Nederlands) is zeer eenvoudig te installeren en te bedienen en is geschikt voor alle gangbare besturingssystemen en de meest voorkomende databases. Na iedere backup ontvangt u per email een statusrapport. Hierin staat gedetailleerd beschreven van welke bestanden er een backup is gemaakt. Bij geconstateerde fouten of een gemiste backup ontvangt u direct een waarschuwing.

Gaat het onverhoopt toch mis en wilt u uw gegevens herstellen, dan kan dat direct via de BeeOne Online Backup gebruikers interface. U kunt daarbij kiezen welk herstelpunt u wenst terug te zetten. Als u veel data in één keer wilt herstellen, kan BeeOne deze data op een harde schijf voor u aanleveren.

De voordelen van BeeOne Online Backup

- Automatisch: Maakt automatisch dagelijks uw backup op een door u gekozen tijdstip
- Externe opslag: Bewaart uw bestanden buiten uw kantoor
- Snel: Maakt gebruik van een zeer intelligent en effectief backup algoritme
- Veilig: Comprimeert en versleutelt uw gegevens voordat ze via internet worden verzonden
- Incremental: Maakt een ´incremental´ backup (alleen van nieuwe bestanden)
- In-file delta: Maakt een ´in-file delta´ backup (alleen van wijzigingen binnen bestanden)
- WebAccess: Geeft u vanaf iedere webbrowser toegang tot uw bestanden
- Transparant: Stuurt u na iedere backup een overzichtelijk rapport
- Zorgeloos: Installeert automatisch updates

Betaal alleen voor gebruik, BeeOne Online Backup heeft geen datalimiet, u betaalt per gebruikte GB. U kunt zoveel en zo vaak een backup maken als u wilt.

Heeft u interesse, neem dan vandaag nog contact op dan zorgt BeeOne direct voor het veilig stellen van uw data.

ZENworks Orchestrator

Samenwerking werpt in uw bedrijf de nodige vruchten af en uiteraard ook bij BeeOne. Er zijn al veel successen geboekt door partnerships tussen BeeOne en partijen als het wereldwijd bekende computerbedrijf Novell Inc.

Met de software van Novell beschikt BeeOne Novell Solutions over alle mogelijke tools om de optimale oplossing te implementeren voor bedrijfsprocessen en het optimaliseren van de beheersbaarheid van (complexe) omgevingen.

Volkshuisvesting Arnhem koos in 2008 voor het systeem ZENworks Orchestrator van Novell om haar nieuwe virtuele infrastructuur te beheren. BeeOne is verantwoordelijk voor de implementatie van het systeem. Volkshuisvesting Arnhem en BeeOne hadden hiermee een primeur, dit was namelijk de eerste keer in Nederland dat ZENworks Orchestrator werd geϊmplementeerd.

Een belangrijke en grote stap voor de klant. Vertrouwen speelde een grote rol. En dat was er vanaf het begin: "We kijken er erg naar uit ZENworks Orchestrator van Novell te implementeren als nieuw systeem. Ideaal voor ons is dat onze expertise met die van Novell en BeeOne gecombineerd wordt in een systeem dat slim gebruikmaakt van bestaande technologie en dat koppelt aan het betrouwbare SUSE Linux Enterprise Server-systeem", aldus de heer Lodder, van Volkshuisvesting Arnhem.

De fysieke HP-servers zijn ingericht met Novell SLES, waarbij met behulp van de XENtechnologie een virtuele infrastructuur is gecreëerd.

Ronald de Jong, Country Manager Novell: "We zijn erg enthousiast dat Volkshuisvesting Arnhem voor ZENworks Orchestrator heeft gekozen om haar nieuwe virtuele infrastructuur mee te stroomlijnen. Omdat ZENworks Orchestrator een op maat gemaakte en geautomatiseerde oplossing biedt, is het ideaal voor een grote organisatie als Volkshuisvesting Arnhem. Het systeem biedt een accuraat inzicht in de beschikbare resources en workloads verdeeld over diverse apparaten, met als resultaat een maximale performance uit de beschikbare middelen".